1410. Žinomas nežinomas ŽALGIRIS
1.49 €

1410. Žinomas nežinomas ŽALGIRIS

Known Unknown Žalgiris. 1410

1409–1411 m. Didysis karas tarp Vokiečių (kryžiuočių) ordino ir Lenkijos karalystės ir Lietuvos Didžiosios       Kunigaikštystės. Gedimino vaikaičiai – pusbroliai Lenkijos karalius Jogaila ir Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas kartu suplanavo ir įgyvendino neįtikėtinai sudėtingą karinę kampaniją.1410 m. liepos 15 d. prie Griunvaldo (Lenkija) įvykęs vienas didžiausių vėlyvaisiais viduramžiais mūšių.

Filmo dalyviai – ryškiausi Lietuvos ir Europos šalių istorijos mokslo autoritetai apibendrina unikalią tyrimų medžiagą, paneigiančią viduramžių kronikininko Jono Dlugošo Žalgirio mūšio versiją ir sovietmečio stereotipus, kuriais paremti ligšioliniai istorijos vadovėliai. Paneigiami pagrindiniai mitai: „Lietuviai pabėgo iš mūšio lauko“, „Lietuvių kariuomenė buvo aprengta kailiais ir ginkluota kuokomis“, „pergalė prieš kryžiuočius – tai slavų ginklo (Smolensko pulkų) nuopelnas“.

Filme dalyvauja veikiantys asmenys – prof. Habil. Dr. Sven Ekdahl (Švedija-Vokietija), prof. K.Ožog (Lenkija), Lietuvos istorikai prof. A.Bumblauskas, prof. R.Petrauskas, prof. A.Luchtanas, dr. V.Rakutis ir kiti.


 

Žanrai: Dokumentika, Istoriniai

Aktoriai: Alfredas Bumblauskas, Sven Ekdahl, Aleksiejus Luchtianas

Režisieriai:

Scenarijaus autoriai: Aleksandras Matonis, Valdas Rakutis

Šalys: Lietuva

Išleista: 2013-02-15

N-13

Rodymo šalys: Worldwide

Trukmė: 77 Min.

Kokybė: SD

Kalba: English Lietuvių Русский

imdb 8.9